Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brojobb i Norrbokan börja i sommar

Upphandlingen för brobygget i Norrbo är i sin linda. Just nu utarbetas förfrågningsunderlaget vid Trafikverket, och planen är att upphandlingen ska vara i lås under sommaren.

Den processen rullar i gång trots att det fortfarande finns en del frågetecken och formella detaljer kvar, säger projektledaren Ingela Månsson vid Trafikverket.

– Vi måste förstås bygga den tillfälliga bron så att trafiken flyter innan vi kan riva den gamla. Allt beror på hur upphandlingen går, men vi kanske kan komma i gång i augusti eller september.

En arkeologisk utgrävning under hösten 2013 gav intressanta resultat. Länsmuseets arkeologer fann spår efter en tidigare okänd, mycket gammal byggnad. Hittills har Trafikverket inte fått ta del av någon rapport, vilket också utgör en osäkerhetsfaktor i planeringen.

– De måste göra sin utredning innan vi vet att det är fritt fram för oss att börja. Vi har inte heller någon laga kraft-vunnen plan än så länge, så det är en del formella saker som återstår, säger Ingela Månsson.