Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Isaksson lever för musiken

Bröderna Isaksson, David och Christoffer, har nyligen spelat in sin första skiva och haft sin första officiella spelning.
– Det känns lite konstigt att uppträda med våra egna låtar och texter, det har vi inte gjort förr, säger Christoffer.

David och Christoffer kommer från Stockholm och flyttade till Järvsö för drygt ett år sedan. Men de har tillbringat många skollov i Järvsö eftersom de har en sommarstuga där. Musik har alltid varit ett stort intresse för dem, deras mammas farmor skrev folkmusik och deras mamma har sjungit i kör. Bröderna har spelat i olika coverband i Stockholm men i och med flytten till Järvsö började de spela tillsammans.
– När vi spelar ihop är det jag som får rollen som lustigkurre och Christoffer är lite mer tystlåten och tillbakadragen, berättar David.
– Det är jag som håller ordning på allt, förklarar Christoffer.
Deras första officiella spelning var på Condis Bar & Kök i början av mars och när LjusdalsNytt träffade de veckan innan var de lite nervösa.
– Det känns lite konstigt när vi ska uppträda med våra egna låtar och texter, det har vi inte gjort förr, säger Christoffer.
– Det ska bli spännande att se vad folk tycker, säger David.


De egenskrivna låtarna har tagits fram med hjälp av Pär Engman, Jocke Blomgren och Peppe Lindholm från Engmans Kapell. Det är tio låtar med personliga skildringar och präglingar som blandar stilar från Lars Winnerbäck och Mikael Wiehe. Skivan har producerats i den Järvsöbelägna musikstudion ST studio.
– Det har ju funnits i bakhuvudet att det vore kul att stå på scenen och försörja sig på musiken. Men nu när vi har gjort en skiva så får vi se vad som händer, säger David.
Mikael Wiehe är en stor influens i deras låtskrivande och de flesta låtarna handlar om kärlek.
– Det är ju sånt man går runt och tänker på och kärlekstexter är lätta att skriva ner på ett papper, säger Christoffer.
De hoppas på att få ihop en spelning senare i vår tillsammans med musikerna som är med på skivan.
– Det vore himla roligt att spela ihop med dem, säger Christoffer.


De har fått en hel del respons från de som har lyssnat på skivan.
– Det känns märkligt att folk tycker att det man skrivit är bra, det är svårt att ta till sig när man suttit ensam hemma och skrivit, säger David.
De improviserar en hel del när de står på scenen tillsammans. Och det har både sina för- och nackdelar att uppträda med sin brorsa.
– Ibland kan David börja med någonting som jag inte alls är beredd på och då kan jag bli sur ett tag men oftast blir det så bra att det inte gör något sen, säger Christoffer och ler.