Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder stal bil i Delsbo och bet ett vittne - nu döms de till fängelse

Två bröder i 20-årsåldern döms till fängelse efter att ha stulit en bil och försökt köra på en person utanför Delsbo.

Det var vittnen som såg den stulna bilen i Delsbo i slutet av april, men med obekanta personer som färdades i den. Vittnena följde efter bilen som körde in i Bjuråker och upp mot Bricka.

Vittnena tog kontakt med flera vänner som också följde efter den stulna bilen. De försökte vid flera tillfällen sätta upp en vägspärr med en bil för att få stopp på den stulna bilen.

Läs mer: Gripna bröder försökte backa på vittne fyra gånger

Enligt vittnena har bröderna slängt ut saker från bilen under färden för att få de att sluta följa efter dem.

Föraren i den stulna bilen ska ha tappat kontrollen av bilen och kört ut på en åker. På åkern uppstod sedan tumult. I samband med att bilen åkte ut på åkern var föraren nära att köra på ett vittne som fick hoppa åt sidan. Vittnet träffades av bilen och skadade bland annat axeln och höften.

Läs mer: Bröder häktade efter bildrama - körde på en person och bet en annan i axeln

I tumultet som uppstod på åkern när vittnen försökte stoppa bröderna blev en man biten i axeln.

Bröderna har i förhör hävdat att den enda brodern köpt bilen och alltså inte stulit den. Men tingsrätten tror inte på deras uppgifter.

Läs mer: Bröder åtalas efter bett och bildstöld: Körde på vittne

Tingsrätten dömer den ena brodern för bland annat misshandel, vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Han döms till fem månaders fängelse. Den andra brodern döms bland annat för stöld, olovlig körning och brott mot knivlagen. Han döms till tre månaders fängelse.

Bröderna är bosatta i Västerbotten.