Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder åtalas efter bett och bilstöld: Körde på vittne

Två bröder i 20-årsåldern åtalas nu för bland annat bilstöld i Delsbo förra söndagen. Den färden slutade med tumult på en åker i Bricka.

Det var natten den 24 april som vittnen i Delsbo såg en bil som tillhörde en bekant men med obekanta personer som färdades i den. De följde efter och och färden gick in i Bjuråker och upp mot Bricka.

Läs mer: Bröder häktade efter bildrama

Vittnesuppgifter pekar mot att båda bröderna har kört bilen och en av dem tappade kontroll på fordonet och körde ut på en åker. Där gjorde den ena brodern sig skyldig till misshandel genom att köra på en av de efterföljande så att han gjorde illa ena benet och höften. Samme broder misstänks för att ha bitit en av de efterföljande i axeln.

Läs mer: Bröder försökte backa på vittne - fyra gånger

I åtalet framgår att båda bröderna saknar körkort och att de tillsammans stulit och kört bilen. De åtalas därför för bilstöld, grov olovlig körning och den ene brodern åtalas dessutom för misshandel.

Bröderna är hemmahörande i Västerbotten och där misstänks den andre brodern ha stulit kontanter och ett bankkort inklusive kortkod den 22 april. Han åtalas nu för stöld.

Eftersom bröderna sitter häktade kommer rättegång att hållas inom kort vid Hudiksvalls tingsrätt.