Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brobergs spelschema klart

Milda höstar och inställda matcher – men premiärdatumet står fast.
Dennis Wasberg har delade känslor för elitseriens spelprogram.
– Ett steg åt rätt håll, men varför är det fyra hallag som börjar med två bortamatcher, säger Brobergs målvakt frågande.

De elitserieklubbar som spelar utomhus har under de senaste åren fått slita hårt mot vädrets makter för att få isen spelklar till premiären i slutet av oktober. Men det är inte alltid som det lyckats.

Förra säsongen fick två matcher flyttas fram, Broberg–Ljusdal och Kungälv–Gais. Även Bollnäs premiär mot Edsbyn hängde länge på en mycket skör tråd.

Även 2011 – då det på vissa håll i landet rapporterades om de högsta temperaturerna på 130 år i november månad – ställde till stora problem för bandysporten med en hel del uppskjutna matcher.

När spelprogrammet för elitserien 2014/15 presenterades i tisdags drar säsongen som vanligt i gång helgen den 24-25 oktober.

– Det är tidigt och varför är det fyra hallag som börjar med två bortamatcher. Det känns lite märkligt kan man tycka, säger Dennis Wasberg.

En nyhet är att den så kallade derbyomgången som tidigare spelats i premiären nu flyttas till den 29 november. Men det rör inte Broberg som trots allt får inleda med att möta Bollnäs på Sävstaås, sedan väntar Sirius även det på bortais. Hemmapremiären sker först den 2 november när Kalix kommer på besök.

– Det är nog bra för oss att vi möter Bollnäs borta och får upp intresset direkt. Vi får se vad det blir för publiksiffra. Hoppas att Bollnäspubliken vaknat till då.

Nästa år avgörs VM i ryska Chabarovsk först efter SM-finalen är spelad. Det innebär att det andra landslagsuppehållet under elitserien blir något kortare än normalt. Men avslutningen ser ändå ut att bli lika intensiv och matchtät som vanligt.

– Det är fem matcher på tolv-tretton dagar. Men jag vet inte. Det brukar ofta gå rätt bra ändå, även om kan tycka att det borde gå och spela två matcher i veckan och få ihop det på det viset, säger Wasberg

Vad ger du för slutbetyg till seriemakarna?

Ett steg åt rätt håll är det i alla fall. Det är bra att det är en match mindre i mellandagarna för det har varit väldligt mycket då.

Fotnot: Den allsvenska premiäromgången flyttas i år fram med en vecka till den 12 november. Blåsut och Finspång tjuvstarar några dagar tidigare.