Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broberg värvar mittfältstalang

Broberg fortsätter att fynda bland yngre talanger.

Från Sandviken hämtas mittfältaren Simon Blomqvist.

– Det var egentligen ett lätt beslut, säger 18-åringen.

Simon Blomqvist har skrivet ett kontrakt med Broberg för två år framåt. I nyförvärvet får klubben en defensiv mittfältare med framtiden för sig.

Tränaren och sportchefen Svenne Olsson tror hårt på att Blomqvist ska bidra med mycket till laget redan den kommande säsongen.

– Jag gillar hans karaktär både som bandyspelare och människa. En talangfull bandyspelare som behöver tid i ett elitserielag och vi tror att det kan vi ge honom mer än i Sandviken, säger han.

Simon Blomqvist är uppväxt i Jönköping, men flyttade till Sandviken för att gå på bandygymnasiet och spel med Saiks P18- och P20-lag. Den senaste säsongen har även inneburit några inhopp i elitserien och under en period i december var han utlånad till Borlänge i allsvenskan. Två år med P19-landslaget finns även på meritlistan

– Jag känner Svenne sedan tidigare och tycker att det passar mig väldigt bra. Det var egentligen ett lätt beslut när frågan väl kom.

Vad är dina intryck av Broberg?

– Det är ett lag med väldigt hög fart och många delaktiga. Och jag tror också att det passar mig bra med farten kombinerat med tufft och fysiskt spel.

Den 1 juni flyttar han tillsammans med sambon till Söderhamn. Simon Blomqvist ser fram emot att spela för sin nya klubb.

– Jag vill utvecklas ytterligare och då är Broberg är rätt miljö för mig. Jag tror att jag har en bra chans att slå mig in i laget.

Broberg har både en lång historia och en bra erfarenhet av att hämta in unga lovande bandyspelare och ge dem speltid. Örebroduon Simon Folkesson och Jesper Öhrlund är två bra exempel. Men även Jonas Engström och Martin Söderberg kan räknas till den kategorin med en lyckad utvecklingskurva bakom sig.

– Så länge vi inte spelar bandy inomhus kommer vi aldrig att kunna värva ett stort affischnamn. Vi har heller inte den ekonomin och då måste vi hitta små fina lösningar för att få människor att växa. Det jobbar vi mycket med. Jag har själv haft Simon i P19-landslaget och jag vet jag exakt vad vi får, säger Svenne Olsson.