Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broberg segrare i regnet

Dubbelglädje för brobergarna.

Inte bara en derbyseger mot rivalen.

Utan de lyckades även bemästra det ihållande regnet.

– Otroligt skönt att vinna, säger tvåmålsskytten Jonas Engström

Det snöblandade regnet som kontinuerligt vräkte ner på Sävstaås försvårade förutsättningarna för fartfylld bandy. Såväl Bollnäs som Broberg tvingades inrikta sig på långa utkast från målvakterna vid fredagskvällens hälsingederby.

Ett rivalmöte innehåller alltid kamp – men nu blev duellerna allt fler när viljan att få med sig de höga lyften på sin klubba först. Och dessutom var giffarna tvungna att få två poäng för att nå slutspelet.

Hemmalagets kapten Andreas Westh gav de orangeblå ledningen via ett frislag från runt trettio meter. Brobergsmålvakten Dennis Wasberg – strålande i den senaste omgången mot Kalix – försökte klistra skottet men bollen gled ur handskarna och retsamt in i mål. Sedan under resten av matchen släppte inte Wasberg in fler mål – och Jonas Engström vände 0–1-underläget till 2–1-ledning först via en styrning och sedan en hörnretur.

– Jag vet inte varför jag lyckades göra mer mål än de andra i det här vädret. Jag stod på rätt plats vid rätt tillfälle, helt enkelt, säger anfallaren i Broberg.

Medan det eviga kastandet från målvakterna höll på fortsatte Broberg att hantera den märkliga spelstilen bäst. Långe och starke Simon Folkesson, normalt sett ytterhalva, ställdes upp som mittfältare vid derbyt. Med sin räckvidd och tyngd gjorde han det svårt för Bollnäsförsvaret. Och hans gulsvarta lagkamrater fick mycket yta på isen när Folkesson uppvaktades hårt – vilket gav Broberg målutdelning. 2–1-ledningen blev till slut en 5–1-vinst.

– Det är hopplöst att spela under sådana här förhållanden, men jag är stolt att grabbarna mobiliserade sina krafter för att vinna detta derby, säger tränare Svenne Olsson.