Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broberg om flytten av bandyhall: "Rättar oss efter den plan som ligger"

Bandyhallen kommer inte att byggas på Hällåsens parkering eftersom det skulle bli alldeles för dyrt. För Brobergs del spelar beskedet ingen roll enligt klubbens ordförande Nils Stefansson.

På tisdagen fick kommunstyrelsen i Söderhamn beskedet att det skulle kosta uppemot 25 miljoner för att göra de markarbeten som krävs för att kunna bygga en bandyhall på parkeringen nedanför gokarthallen.

Läs mer: Marken är för dålig – bandyhallen måste byggas på annan plats

Den höga kostnaden beror på att marken är för dålig, vilket en undersökning nu har visat. I stället ska kultur- och samhällsserviceförvaltningen undersöka andra alternativ. Ett av dem är att bygga hallen över den befintliga ispisten, men det kan också bli aktuellt att titta på andra delar av Hällåsenområdet.

Nils Stefansson, ordförande i Brobergs styrelse, tar det beskedet med ro.

– Det betyder ingenting. Vi är trygga i beslutet och fortsätter planera utifrån det. Inledningsvis var vi inne på att bygga över befintlig pist, så vi har varit måna om att följa processen för att kostnaderna ska hållas nere, säger han.

Läs mer: Nya skisser på bandyhallen i Söderhamn – kan stå klar i augusti 2017

Innan man fick veta att marken inte går att bygga på om man ska hålla sig inom kostnadstaket på 60 miljoner kronor så var planen att ha hallen klar i augusti 2017. Om beslutet blir att bygga över befintlig pist kommer det förmodligen att dröja längre än så, eftersom både Brobergs spel och SM-veckan Vinter kommer emellan.

Men att bygget kan komma att bli försenat är heller inget som Nils Stefansson är bekymrad över.

– Vi hade en ambition att komma in tidigare, men kommer vi in till säsongsstart nästa gång så är det bra. Och för SM-veckan är vi beredda att göra den uppoffringen. Vi rättar oss efter den plan som ligger, säger Nils Stefansson.

Läs mer: Här kan bandyhallen i Söderhamn byggas