Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broberg efter med räkningar

Brobergs IF går en tuff match mot inkommande räkningar.
Nyligen fick klubben en betalningsanmärkning och snart ska ytterligare 380 000 kronor skickas vidare.
– Vi har brist på pengar, men vi ska ikapp, säger klubbens ordförande Per Tapper.

Annons

Det är skatteinbetalningar för löner under sommarmånaderna som ligger till grund för de nära 400 000 kronorna som Skatteverket snarast vill ha. För en av sensommarens sena inbetalningar har Broberg redan fått en betalningsanmärkning, precis som elitseriekollegan Bollnäs fick i samma veva.

– Inte alls kul. Hade vi haft en buffert så hade vi klarat oss men det har vi inte, säger Per Tapper, och konstaterar att bandyklubbar har det tufft i skarven mellan säsongerna.

– Det är inget mer dramatiskt än vanligt egentligen mer än att vi har det lite jobbigt just nu. Det har gått trögt med sponsorer i sommar. De säger inte nej men väljer att avvakta, säger Brobergs ordförande, som ändå ger besked om att pengar är på väg in.

– Vi betar av räkningar varje månad, men har det väl blivit fel en gång så är det svårt att komma ikapp. Men vi måste komma ikapp och det ska vi göra inom ett par månader, säger Tapper.

Broberg har ännu inte hunnit föra över sitt IF till det nya aktiebolaget men det återstår bara detaljer innan de lever sida vid sida, med ungdomsbandyn under IF-flagg och elitverksamheten i bolaget. Då kommer de stora pengarna att handhas av aktiebolaget medan Brobergs IF blir en mindre ungdomsförening som hyr ut namnet till elitserielaget och är huvudägare i Broberg/Söderhamn Bandy AB.

Målet är att idrottsföreningen ska gå plus minus noll medan bolaget genererar plus. Brobergs IF ska tjäna sina pengar på sedvanligt småklubbsvis: aktivitetsstöd, Bingolotto, medlemsavgifter, andra lotterier och liknande. Broberg/Söderhamn Bandy AB tänker å sin sida ta sikte på att göra bra arrangemang runt hemmamatcherna.

– Jag ser till helheten, vi måste ha en sund ekonomi i både IF och AB. De ska leva sunt sida vid sida. Och förhoppningsvis ska det bli lite mer ordning och reda än vad det är nu, säger Per Tapper.