Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bro till Torön säkras

Svajiga bryggor och läckande flytkroppar har lett till att Järvsörådet nu byter ut flertalet av de pontoner som bär bron mot Torön.

Vatten och vind är tuffa element för flytkroppar, speciellt om de ligger i året runt. Efter tio år kantade av stormvindar och snötunga isvintrar har några av de pontoner som bär bron mot Torön börjat ge vika.

– Det är hål och sprickor som gör att det läker in vatten, säger Henrik Berglund.

Henrik Berglund ingår tillsammans med Rolf Jonsson, Bo Lundqvist och Henrik Hansen i Järvsörådets program för jobb och utvecklingsgarantins tredje fas, även kallat Fas 3. Under sommaren har de målat och snickrat på Järvsörådets begäran och nu tar sig kvartetten utgjord av ett vårdbiträde, en fordonstekniker, en bonde och en hotellarbetare an Toröns bro.

Nu är kvartetten inne på den sista delen av Toröns bro och till nästa sommarsäsong kan besökarna beträda bron och vara säkra på att komma över.