Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brita Björs charmade Ljusdal

Brita Björs gav tillsammans med sitt The Tall dark strangers en stämningsfull konsert på Stadt i Ljusdal när Charlie Granberg för andra gången arrangerade sin klubb Deliverance.

Tänk amerikansk söder, tidigt 20-tal. På träverandan sitter farfar i en gungstol, banjo i famnen. Du har dragit sista rotan för dagen och drar nu fingrarna genom håret. Nittio år senare upplever vi samma känsla. På Stadt i Ljusdal, när The Tall dark strangers gästar Charlie Granbergs klubb Deliverance.

Det akustiska fyrmannabandet består av Järvsöbördige sångerskan Brita Björs, gitarristen och sångaren Jonas Frank Jirhamn, Max Tellving, kontrabas och stämsång, samt banjocharmören Magnus Edring. Bandet kommer från Skåne och är på genomfart i norrland för sin turné. De fyra gav under fredagen en konsert i Järvsö kyrka, och just nu står de alltså på uppradade framför en countryvaggande publik i Ljusdal.

The Tall dark strangers är irriterande bra. Britas röst dryper genom kläder och skinn, in till hjärta och själ. Hon och Max Tellving driver en jämn stämsång samtidigt som Jonas Frank Jirhamn sjunger den ledande slingan. Rösterna samspelar nästan för väl för att vara country. Varje låt är ljuvlig, men varje låt är också snarlik den andra och där går bandet bet. Som helhet blir konserten ganska monoton. I varje låt finner publiken ett litet mästerverk men för att bygga en konsert krävs omväxling.

I sin helhet är kvällen mycket stämningsfull och det är tydligt att Charlie Granberg lyckats med sin nya klubb.