Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister i handikappomsorgen

Handikappomsorgen i Ljusdals kommun har fått anmärkningar av Arbetsmiljöverket. De måste åtgärdas före den 30 september.

En av synpunkterna från Arbetsmiljöverket handlar om att det saknas säkra rutiner för hur personalen ska få stöd om det uppstår krissituationer på helger, kvällar och nätter. Då behöver de kunna få kontakt med någon ansvarig som kan stödja dem och hjälpa dem att ta beslut.

Arbetsmiljöverket tycker också att kommunen saknar en policy inom handikappomsorgen som omfattar trafiksäkerhet. Detta är något som enheten redan jobbar med att få fram.

Det sista kravet avser tillbudsrapporteringen som anses bristfällig. Ett tillbud är en oönskad händelse som kunnat leda till ohälsa eller olycksfall. Arbetsgivaren har en utredningsskyldighet avseende tillbud om det finns ett samband mellan det som hänt och förhållandena i arbetet.