Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister i bussar har åtgärdats

Samtliga brister i Diligensens bussar ska nu vara åtgärdade. Det uppger ägaren Ralph Persson.

Det var i samband med skolstarten som föräldrar kritiserade bussbolaget för att dels använda en buss som inte var registrerad för trafik för att skjutsa skolbarnen. Föräldrar kontaktade transportstyrelsen och fann att bussen var avställd.

– Det var ett rent misstag från den gamle ägaren. Vi hade köpt bussen dagen före och den hann aldrig bli registrerad på oss, säger Ralph Persson.

Dagens efter skolstarten blev bussen registrerad och avställningen hävdes.

Bussbolaget kritiserades också för att det inte fanns alkolås i samtliga bussar som användes för skolskjutstrafiken. Företaget angav att överklaganden av upphandlingen dragit ut på tiden och att man därför inte hunnit monterat in alkolås i samtliga bussar.

Företaget fick en frist på en månad för att montera in de alkolås som saknades.

– Det är åtgärdat nu. Samtliga bussar har alkolås, säger Ralph Persson.

Även Roger Spring hos Springs bussar i Järvsö uppger att samtliga bussar de använder i skolskjutstrafiken nu är godkända

X -trafik har gjort kontroller av samtliga bussar som används för skolskjutstrafik inom Ljusdals kommun.

– Vid den kontrollen saknades alkolås i någon buss, men man var på väg att montera in dem, så jag utgår från att det är ordnat, säger Andreas Eriksson, trafikplanerare för Hälsingland hos X-trafik.

X-trafik kommer att göra ytterligare kontroller hos bussföretag som ansvarar för skolskjutsar för att garantera att det inte finns brister i bussarna och att företagen lever upp till de villkor som angetts i upphandlingen.

– Sådana kontroller sker kontinuerligt, säger Andreas Eriksson.