Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bristande ansvar för nämnden

Skolinspektionen kritiserar Bollnäs kommun för brister i kvalitetssäkringen av vuxenutbildningen. – Nämnden måste i större utsträckning ta ansvar för verksamheten, säger Anna Kjellberg, undervisningsråd på Skolinspektionen.

Den granskning av Bollnäs kommuns vuxenutbildning som genomfördes av Skolinspektionen i mars har nu presenterats. I rapporten riktar de kritik mot avsaknaden av sakenlig kvalitetsmätning inom vuxenutbildningen

– Grunden för att vi gör dessa granskningar är att vi vet att det här är en svag punkt i många kommuner, säger medutredare Anna Kjellberg.

Skolinspektionen anser att Bollnäs kommun och ansvarig nämnd måste bli bättre på att följa upp och utvärdera vuxenutbildningens verksamhet.

– Det är jättebra att dessa inspektioner genomförs och att vi får reda på vilka områden vi kan förbättra oss på, säger Stefan Permickels, ordförande i nämnden för lärande och arbete.

Senast den 10 november ska Bollnäs kommun skriftligen redovisa vilka åtgärder som satts in för att bättra arbetet inom de kritiserade områdena.