Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bristande ansvar för nämnden

Skolinspektionen kritiserar Bollnäs kommun för brister i kvalitetssäkringen av vuxenutbildningen. – Nämnden måste i större utsträckning ta ansvar för verksamheten, säger Anna Kjellberg, undervisningsråd på Skolinspektionen.

Annons

Den granskning av Bollnäs kommuns vuxenutbildning som genomfördes av Skolinspektionen i mars har nu presenterats. I rapporten riktar de kritik mot avsaknaden av sakenlig kvalitetsmätning inom vuxenutbildningen

– Grunden för att vi gör dessa granskningar är att vi vet att det här är en svag punkt i många kommuner, säger medutredare Anna Kjellberg.

Skolinspektionen anser att Bollnäs kommun och ansvarig nämnd måste bli bättre på att följa upp och utvärdera vuxenutbildningens verksamhet.

– Det är jättebra att dessa inspektioner genomförs och att vi får reda på vilka områden vi kan förbättra oss på, säger Stefan Permickels, ordförande i nämnden för lärande och arbete.

Senast den 10 november ska Bollnäs kommun skriftligen redovisa vilka åtgärder som satts in för att bättra arbetet inom de kritiserade områdena.