Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på kyrkomusiker

Ulrika Eleonora kyrka är fortsatt utan fast kyrkomusiker och i Söderala pastorat är endast en av tre musikertjänster tillsatt.

I Söderala pastorat är endast en av tre musikertjänster tillsatt. I början av mars gick ansökningstiden till en av tjänsterna ut, men resulterade inte i någon anställning. Det var bara att börja om igen, konstaterar kantor Lars-Gunnar Sahlin. Men även denna gång är ansökningarna lätträknade.

- Det är himla svårt att hitta kyrkomusiker. Väldigt många utbildade kantorer arbetar inte i yrket för att de tycker arbetstiderna är obekväma, säger Lars-Gunnar Sahlin.

Det var i december i fjol som Klaus-Henning Schütt efter fyra månaders provanställning fick lämna tjänsten som kyrkomusiker i Söderhamn. Sedan början av året har man löst situationen med ett längre vikariat.

- I ett läge som nu då vi har ett väl fungerande vikariat väntar vi med att ledigförklara tjänsten, säger kyrkoherde Lars Nilsson. En kyrkomusiker är en väldigt viktig person och det tål väl att prova vem man vill ha. Det är inte ovanligt att man befinner sig i en långvarig process.