Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bringstaskolan kan läggas ner

Backens skola blir kvar men inte som högstadium. Istället flyttas årskurserna F - 6 över från Bringstaskolan, som läggs ner. Också Gläntans förskola förläggs till Backens skolområde.
Så lyder ett nytt hett spår för skolstrukturen i Nordanstig.

Förvaltningscheferna AnnKristine Elfvendahl och Mats Collin har fått budgetberedningens uppdrag att mejsla fram ett förslag på lång sikt.

Bomben är att Bringstaskolan stängs. Backens skola blir ny hemvist för Brinngstaeleverna när högstadiet försvunnit.. Också Gläntans tre förskoleavdelningar och fritidshemmet Björken följer med i flyttlasset. Bringstaskolan är idag mycket trångbodd och viss undervisning sker redan på Backen. Ska Bringstaskolan fortsätta som förut, är det helt nödvändigt att utvidga ytorna.

– Genom en överflyttning ökar tillgången till ämneslokaler, skriver utredarna i det förslag som kommunens ledningsgrupp ställt sig bakom.

En förbättring av skolgården för årskurserna F - 6 blir nödvändig. Beräknad kostnad drygt två miljoner kronor. Betydligt dyrare blir det att skapa en fungerande inne - och utemiljö för förskolebarnen.

Vidare föreslås att den dagverksamhet för vuxna som handikappomsorgen bedriver på Elfsvik i Bergsjö och Linåkern förläggs till Backens skola.