Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bridgesällskapet i Järvsö lever igen

Bridgesällskapet i Järvsö har återuppstått efter 40 års vila. Nu är onsdagseftermiddagarna vikta för bridgespel i Järvsöfolkan.

Under brinnande världskrig i början av 1940-talet bildades Järvsö bridgesällskap. Det hade till en början en livlig verksamhet, men med tiden blev det allt färre bridgespelare. Någon gång runt 1970 lades bridgesällskapet ned och de spelare som fanns kvar gick till Ljusdal.

Men nu är det full fart igen. Det är ganska märkliga turer bakom bridgesällskapets pånyttfödande.

– Vi är ganska många som spelat i decennier i Ljusdal. Under förra säsongen upptäckte vi att närmare 80 procent av spelarna på onsdagarna kom från Järvsö. Då föddes tanken på att återuppliva bridgesällskapet och nu är vi igång, berättar Olle Arvidsson.

I Ljusdal spelades bridge på kvällstid måndagar och dagtid onsdagar. Det betyder att medelåldern var något högre på onsdagarna då de daglediga spelade.

Den verksamheten har nu helt enkelt flyttat till Järvsö. I Ljusdal spelas det fortfarande på måndagskvällarna medan onsdagarna numera är vikt för Järvsö.

– Vi provade en gång i våras då lokalen i Ljusdal var upptagen. Efter det försöket var vi överens om att satsa i Järvsö igen, säger Olle Arvidsson.