Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: Jag är den enda politiker som har polisanmälts

Ledarsidan har nog inte riktigt satt sig in i ärendet kring ljusdalspolitikernas ersättningar, och därmed blir både lämnade data och slutsatser felaktiga.

Notisen den 16 maj för fram att tolv ljusdalspolitiker är polisanmälda. Så är inte fallet.

Polisanmäld är endast en av de tolv som anmodats komma in med intyg om förlorad arbetsinkomst, nämligen undertecknad.

Jag är den enda som dagen efter svarade på gällande begäran. Det kanske inte är så lustigt om det därför doftar partipolitik om anmälan.

Dessutom är jag, mig veterligen, den enda som i brev till kommunen och i närvaroprotokoll, samt i muntliga samtal med ansvariga personer, påpekat att situationen bör utredas – innan Lars Molin, kommunstyrelsens ordförande, gick ut i P4 och hoppades på en polisanmälan mot mig.

Jag har alltså, långt innan Lars Molins utspel, välkomnat en utredning och ett klargörande kring detta, och det gäller än, men jag har svårt att förstå varför han påbjuder en polisanmälan av mig.

En sådan här utredning borde kommunen ha klarat av själv utan att dra in polisen.

Fast det är klart, då kanske inte "den moderate meningsmotståndaren Lars Molin", som ledarsidan skriver, hade utfört den "kraftmarkering" som ledaren felaktigt skriver är riktad mot tolv politiker.

Nä, ledarsidan, det är bara en som är polisanmäld, och därför kan man nog inte helt komma från tanken att det nu blev en "kraftmarkering" mot "den socialdemokratiske meningsmotståndaren", för att hänvisa till ledarsidans synsätt!  

Örjan Fridner (S)

SVAR DIREKT: Nog kan det vara svårt att hålla reda på alla tåtar i denna härva alltid.

Formuleringen om att ytterligare elva personer har polisanmälts tillsammans med Örjan Fridner var felaktig, vilket ledarsidan uppriktigt beklagar. I den polisanmälan som upprättats mot honom meddelas dock att ytterligare elva personer kan tillkomma, när kommunen väl har gått igenom deras försenade underlag.

Som ledarsidan tidigare påpekat är detta en fråga där det inte får finnas några tveksamheter kring vare sig uppsåt eller omdöme. Därför är det viktigt att alla eventuella frågetecken kring politikernas ersättningar rätas ut, inte bara Örjan Fridners. Det vore önskvärt om den processen kunde ske på värdigast möjliga vis.