Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev med LSD upptäcktes av tullen – ung Hudikman får böta 45 000 kronor

Mannen hävdade att någon annan beställde knarket. Tingsrätten tror inte på det utan dömer honom för att ha fört in 100 LSD-trippar i landet.

I november 2014 stoppade tullen på Arlanda flygplats en försändelse som innehöll 100 LSD-trippar. Brevet hade skickats från Holland och var adresserat till en Hudikman i 20-årsåldern.

Nu döms mannen för narkotikasmuggling.

Hudiksvalls tingsrätt anser att straffvärdet motsvarar en månads fängelse, men gör bedömningen att det inte finns något som tyder på att mannen kommer att fortsätta att begå brott. Han döms därför till villkorlig dom och 180 dagsböter på sammanlagt 45 000 kronor.

Läs även: Söderhamnare fick fängelse för knarkbrev

Under rättegången nekade mannen till anklagelserna. Polisutredningen visade att det hade gjorts en sökning på hans dator om hur lång tid det tar för en brevförsändelse från Holland att komma till Sverige.

Mannen hävdade dock att någon annan måste ha gjort beställningen och förklarade att flera av hans bekanta hade haft möjlighet att använda hans dator. Tingsrätten tycker inte att hans förklaringar är sannolika, och dömer honom för brottet.

Läs även: Så jobbar polisen i Hälsingland mot knarket

Däremot frias han från en åtalspunkt om ringa narkotikabrott, där han anklagades för att ha haft tre LSD-trippar i februari 2015. En anhörig till mannen hittade narkotikan i bostaden och lämnade in den till polisen. Domstolen konstaterar att mannen bodde tillsammans med andra personer och att det inte är bevisat att det var hans narkotika.

Läs även: Drogpåverkad skyllde på sockerkaka