Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bredare utbud på folkhälsoväckan

I morgon invigs årets Folkhälsoväcka. En vecka i hälsans tecken som arrangeras i Bollnäs, Ovanåker och Söderhamn.

- Intresset för veckan har ökat enormt, säger Bollnäs folkhälsostrateg Jessica Ulvhag, som inviger veckan på Brotorget.

- Jag har hört om de som tar semester för att ha tid att prova på så mycket som möjligt.

En mängd aktiviteter finns att prova på. Under lördagen kan man exempelvis prova må bra-övningar och dans i Bollnäs. I Ovanåker bjuds bland annat på skridskoåkning i Dina Arena och fotoorientering runt Edsbyn.

Och det är bara några av de aktiviteter som finns att välja på under veckan.

- I år har vi en större bredd på aktiviteterna, säger Jessica Ulvhag. Det är inte vara motion och mat utan också mycket annat.

Idén kommer ursprungligen från Dalarna där man började för ett tiotal år sedan. Bollnäs och Ovanåker snodde konceptet rakt av och det här är femte året här.

- Den här veckan är en möjlighet att prova på olika aktiviteter. Allt är gratis och man behöver inte känna att man binder upp sig för något och förhoppningsvis ska alla hitta något man vill fortsätta med.

Mår vi dåligt i Bollnäs och Ovanåker?

- Överhuvudtaget ser siffrorna för ohälsa inget vidare ut när det gäller Gävleborgs län, konstaterar Jessica Ulvhage. Men vi mår väl inte sämre än andra länsbor.