Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bred spaningskedja behövs

De uppgifter om Nordanstigs hyrespolicy som Tor Tolander tar upp i sin insändare (27/2) med rubriken Miljoner försvinner är uppseendeväckande.

Lika uppseendeväckande är det att Åke Bertils (S) och/eller Eng (C) inte kan – eller vill – besvara hans frågor. Det är också märkligt att man låter de investeringar som kommunen har bekostat ska ligga till grund för hyreshöjningar.

Tor har funnit spår efter ett snyltdjur som rör sig inom Nordanstig och smyger sig in i kommunens skafferi och snyltar av maten.

En representant för kommunen berättade att man sedan 2004 inte brytt sig om att kolla om det över huvud taget finns risk för snyltare eller för intrång i skafferiet. Tydligen har man inte heller varit alltför noggrann vid inventeringen av skafferiet, kanske har vissa saker blivit lagda på fel hylla och skickats iväg under fel kontorubrik.

Nu är det kanske angeläget att undersöka de spår som Tor har upptäckt. Kommunen bör organisera en bred spaningskedja och ta hjälp av dem som förvaltar skafferiet, ekonomiavdelningen, och, om så behövs, även kontrollanten, kommunrevisionen. Troligen kan även spårens upptäckare bidra i sökandet.

Om det skulle visa sig att man kan eliminera snyltandet från skafferiet, kanske man inte behöver åka runt i kommunens ytterområden lika ofta som nu, med syftet att varsla om nedläggningar och inskränkningar.

Lycka till med spaningskedjan.

Roland Leyonberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel