Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brasa på åkerantände lada

Även om man vidtar föreskrivna försiktighetsåtgärder när man eldar utomhus är det inte helt säkert att branden håller sig inom det tilltänkta området. Det fick en familj i Berga, Rengsjö, klart för sig på lördagen.

Annons

Det var vid lunchtid larmet gick. Det brann i taket på en ladugård, som stod nära ett bostadshus.

Det lät förstås oroväckande, men när räddningstjänsten kom på plats var branden redan släckt, tack vare rådigt ingripande av familjemedlemmarna själva.

Anledningen till att det började brinna i ladugårdstaket var att familjen eldade en hög med gammalt virke på en åker som, trodde man, låg på behörigt avstånd från ladugård och bostadshus.

Räddningstjänsten hade fått besked om att en brasa skulle tändas och familjen hade sett till att vatten fanns på platsen, om någonting skulle hända. Man hade därmed agerat enligt reglerna.

Men det som inte skulle hända hände ändå. Någon sticka eller något strå från elden på åkern måste ha flugit i väg och landat på det gamla spåntaket, som började brinna.

Med eld kan man tydligen inte vara nog försiktig.