Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandvärnet gör en stor insats

Tyvärr har det blivit så att det inte är riktigt samma status i att vara med i brandvärn som att var deltidsbrandis med riktig jour!

Annons

Var själv med i Los brandkår på den tiden det var jourgrupper där och vi hade den olycksdrabbade E 45 att ta hand om med mycket aggressiv trafik och svåra trafikolyckor!

Det var väl inte så roligt att åka ut på dessa, därför är jag väldigt tacksam över de i Los och Tandsjö som är med i värnen och håller styrkorna i gång!

De åker ut på larmen helt frivilligt på fritiden, eller kanske lämnar jobbet utan jour och kan göra de första livsavgörande insatserna. De kommer innan deltidarna i Färila kommer. Det kan ta dem en timme om olyckan har skett i till exempel Älvho!

Lika viktigt är detta med IVPA, som inte fanns när jag var aktiv, men då hade vi å andra sidan dygnet-runt-ambulans i Los. Nu åker värnet ut om inte ambulansen finns tillgänglig, och kan lugna ner och göra en första livsavgörande insats vid sjukdom. Snabbt, mycket viktigt!

Människorna som är med i Los och Tandsjö brandvärn gör en mycket betydelsefull insats. De kämpar på där uppe och håller styrkorna i gång. De är en stor trygghet för innevånarna!

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel