Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandvärnet gör en stor insats

Tyvärr har det blivit så att det inte är riktigt samma status i att vara med i brandvärn som att var deltidsbrandis med riktig jour!

Var själv med i Los brandkår på den tiden det var jourgrupper där och vi hade den olycksdrabbade E 45 att ta hand om med mycket aggressiv trafik och svåra trafikolyckor!

Det var väl inte så roligt att åka ut på dessa, därför är jag väldigt tacksam över de i Los och Tandsjö som är med i värnen och håller styrkorna i gång!

De åker ut på larmen helt frivilligt på fritiden, eller kanske lämnar jobbet utan jour och kan göra de första livsavgörande insatserna. De kommer innan deltidarna i Färila kommer. Det kan ta dem en timme om olyckan har skett i till exempel Älvho!

Lika viktigt är detta med IVPA, som inte fanns när jag var aktiv, men då hade vi å andra sidan dygnet-runt-ambulans i Los. Nu åker värnet ut om inte ambulansen finns tillgänglig, och kan lugna ner och göra en första livsavgörande insats vid sjukdom. Snabbt, mycket viktigt!

Människorna som är med i Los och Tandsjö brandvärn gör en mycket betydelsefull insats. De kämpar på där uppe och håller styrkorna i gång. De är en stor trygghet för innevånarna!

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel