Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bränder vanliga i Nordanstig

Bränder i byggnader är vanligare i Norrhälsingland jämfört med övriga landet.

Det visar en sammanställning som SCB gjort med uppgifter från landets alla kommuner. I den räknar man på hur vanligt en händelse är per tusen invånare och har kommit fram till att i riket inträffar en brand i en byggnad 1,18 gånger per tusen invånare.

För Hudiksvall är siffran 1,52 och för Nordanstig hela 2,36. Det innebär att sådana bränder var dubbelt så vanliga i Nordanstig jämfört med riket i övrigt.

De flesta är bostadsbränder. Det gäller överlag i riket och i kommunerna. Siffran för riket är här 0,65 medan Hudiksvall har 0,84 och Nordanstig sticker ut med 1,64. Industribränder har också varit vanliga i Nordanstig med 0,51 per tusen invånare, jämfört med 0,16 i Hudiksvall och 0,13 i riket.

Det är också vanligt att räddningstjänsten rycker ut på trafikolyckor i Nordanstig. Det hände 3,70 gånger per tusen invånare jämfört med 1,82 i Hudiksvall och 1,56 gånger i riket.

Drunkningar är dessbättre ovanliga som uppdrag, men även här stack Nordanstig ut med siffran 0,31 och Hudiksvall med 0,11 jämfört med riket som låg på 0,04.

Automatlarmen som inte orsakats av brand eller gas är däremot färre i området. Riket hade ett genomsnitt på 3,43 medan Hudiksvall visade 2,85 och Nordanstig låga 1,03 enligt SCB (Statistiska centralbyrån).