Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden i Yttre – polisen utreder fortfarande mord

Polisen fortsatte under fredagen sin utredning kring branden i Yttre, Bergsjö där en person omkom. Polisen jobbar fortfarande med mord och mordbrand som brottsrubricering.

– Vi vill inte låsa oss för vad som kan ha hänt här utan håller alla möjligheter öppna under den tekniska utredningen, säger Mikael Hedström som är polisens presstalesman i Gävleborg.

Läs mer: Polisen efter branden i Yttre: "Vi har inte en klar bild över vad som har hänt"

Det var i onsdags eftermiddag som branden upptäcktes i ett fritidshus i Yttre, Bergsjö. På platsen anträffades en person död i en bil. Den personen är ännu inte identifierad men polisen utgår från att det är den saknade 73-årige man som äger bilen.

På torsdagen avbröts den tekniska undersökningen när elden på nytt flammade upp i trossbottnen. Rättsläkaren har inlett sin undersökning av kroppen, för att försöka avgöra en tänkbar dödsorsak. Undersökningen väntas vara klar i början av nästa vecka, men hittills har undersökningen inte visat på några skador som kan ha uppkommit genom brott förklarar Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen.

Läs även: Polisen undersöker brandplatsen: "Vi har ännu ingen misstänkt"

Parallellt med rättsläkaren jobbar teknikerna för att klargöra orsaken till branden. Där inriktas arbetet på bilen som kan vara det som först antändes. Det handlar exempelvis om att undersöka motorn för att se om något tekniskt fel uppstått.

– Vi sammanställer teknikernas och rättsläkarens resultat steg för steg för att se hur vi ska gå vidare, säger Mikael Hedström.

Det finns ingen misstänkt för brott på fredagen men flera personer har hörts i utredningen. Polisen uppger att det inte kommit fram någon hotbild som kan kopplas till fastighetsägaren eller fordonsägaren.

Trots brottsrubriceringen kan det mycket väl vara ett olycksfall bakom händelsen konstaterar presstalesmannen.

– Vi vill ännu inte utesluta brott och jobbar vidare under helgen. Men våra tekniker kan säkert hitta en logisk förklaring också om det var olyckshändelse eller sjukdom, säger Mikael Hedström.