Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden fortsätter att sprida sig – nu uppmanas Kårbölebor att evakuera

Artikel 42 av 297
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

Ytterligare ett viktigt meddelande till allmänheten har kommit ut, då brandläget kring Kårböle har förvärrats. Kårböleborna uppmanas nu till att evakuera för deras egna säkerhet och ett flertal vägar är avstängda.

Annons

På grund av det snabbt spridande bränderna och rökutveckling har räddningsledaren har beslutat att Kårböle bör utrymmas. Senast klockan 08.00 på torsdagen 19 juli bör allmänheten ha evakuerat och lämnat Kårböle.

Den som har möjlighet att utrymma på egen hand bör ta väg 296 mot Los. Annars erbjuds busstransport från Kyrkan-Bystugan antingen onsdag 18 juli, avgång 22:00 eller torsdag 19 juli, avgång 04.00.

På Ljusdals kommuns hemsida meddelar de även att Trygghetsnavet på Furugården i Los beredskap att ta emot personer som kommer behöva det. Samt att de som inte anordnat eget boende, har möjlighet att bo i stugor på Färila Idrottspark.

Mer information hittar ni på Ljusdals kommuns hemsida : Viktigt meddelande - Kårböle utryms

Alla vägar till och från Kårböle har också stängts av tills vidare, meddelar polisen sent på onsdagskvällen. Det gäller:

Länsväg 724 mot Kårböle.

Korsningen länsväg 521 och väg 296 för södergående trafik mot Kårböle.

Länsväg 296 norrgående mot Kårböle, strax norr om Borrsjön.

Riksväg 84, strax efter Messubodarna i riktning Kårböle.

Riksväg 84 mellan Kårböle och Lassekrog.

Larsforsenvägen, strax norr om Enskogen för södergående trafik.