Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brände pojke med cigarett

I oktober brottade en 37-åring ner en 10-årig pojke utanför Ferdinand i Söderhamn och brände honom med en cigarett. Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt mannen för misshandel. Han ska också betala 8 000 kronor i skadestånd till pojken, som fick ett brännmärke på armen.

Under rättegången hävdade mannen att han tappat cigaretten på pojken när de skojbråkade och att det inte var meningen att göra honom illa. Tingsrätten tror dock mer på pojkens berättelse om att mannen fimpade på hans arm, trots att han sade att han skulle sluta.

Däremot frias 37-åringen från åtalspunkterna som gällde skadegörelse. Han kastade sten på rutan till en buss och förstörde vindrutetorkaren på en annan buss, efter att ha blivit arg på några ungdomar som retade honom.

Mannen har en diagnos på ett psykiskt funktionshinder och tingsrätten godtar hans förklaring att han har svårt att kontrollera sitt handlande. Han ska i alla fall betala drygt 12 000 kronor i skadestånd till bussbolaget.

37-åringen dömdes för misshandel vid två tillfällen i fjol. Nu döms han till skyddstillsyn och kommer att vara under övervakning.