Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brända tomten undersöks

För sju år sedan ödelades delar av Centralhotellet i en våldsam brand. Grunden är fortfarande – kvar dold under en grön presenning på det anrika Rådhustorget.

Det finns i dagsläget inga spekulanter på den brända tomten. Däremot finns det en hel del att göra. Grunden ska rivas, eftersom den är angripen av svamp.

– Men vi vet inte hur aggressiv den är, och där måste låta någon med rätt kompetens göra en bedömning, säger Lars Stål, teknisk chef.

Enligt den undersökning som gjordes i september fjol fanns det egentligen bara ett enda råd, och det var att riva alltihop.

Förutom svampen hade virket i grunden drabbats av röta och hela konstruktionen hotades av kollaps. Inte ens grundstenarna är stabila, eftersom betongen däremellan har vittrat sönder till sand.

Grundstenarna av grå, huggen granit kommer att numreras och tas omhand.

Enligt Lars Stål kommer inget att göras åt tomten förrän man har fått in uppgifter på vad det kommer att kosta att riva tomten och plocka ner grundstenarna.

Ryktet om att tomten kommer att bli en parkeringsplats känner han inte till.

– Det har åtminstone inte kommit några politiska beslut om det, säger han.