Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand vid Brostugan släckt

Räddningstjänsten ryckte ut vid nio-tiden på torsdagsmorgonen till en brand i en byggnad, på kafé Brostugan i Järvsö.

När räddningstjänsten, ambulansen och polisen kom fram till Brostugan var det kolsvart i hela lokalerna som var rökfyllda och utrymda

Branden tros ha startat efter att någon smält smör i en kastrull på spisen och sedan lämnat lokalen. När personen återvände stunden efter stod spisen i höga lågor. Efter upptäckten ingrep personerna som vistades i lokalerna.

- De gjorde ett rådigt ingripande genom att tömma en hel pulversläckare och stänga dörrarna till köket. Det var avgörande för att branden kunde säkras, säger Peter Nystedt, insatsledare vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten skickade in ett par rökdykare för att kontrollera branden. Väl i köket var närliggande väggar och spis rökskadade och fulla av sot. Snart därefter påbörjade utvädringen av röken som fyllt hela Brostugan i Järvsö.

Ingen person kommit till skada vid branden.