Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand och vattenproblem

Innan Rockweekend inleddes på torsdagskvällen drogs besökare och knallar av problem i form av odrickbart vatten och strömlöshet.

Annons

När Annika Bodell skulle hämta vatten i en av vattenkranarna på festivalområdet blev hon stoppad av en kille som sa åt henne att inte dricka av vattnet.

– Han berättade att hans kompis hade spytt två gånger efter att han druckit av vattnet. Jag luktade på vattnet och kände en stark lukt, ungefär som diesel, säger hon.

Sjukhuspersonalen har inte sökts upp av några festivaldeltagare med magproblem. Men eftersom vattenkranen ligger intill deras tält håller de koll så att ingen dricker av det vattnet.

Enligt personalen kommer allt vatten till festivalområdet från samma källa. Men till festivalens tre vattenkällor går det skilda slangar.

– Misstanken är att det är något fel på just den slangen, men vad jag vet ska den vara helt ny, men den borde nog vara utbytt när som helst säger Thomas Carlsson, staketvakt.

Vid 18-tiden utbröt en brand i en elcentral på festivalområdet. Den var snabbt släckt, men den gjorde att flertalet knallar blev utan ström, inte kunde laga mat och maten i frysar började att tina. Efter 45 minuter fanns en ny, starkare, elcentral på plats.

Mer läsning

Annons