Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bränd av facket som inte stöttade

När man utsätts för trakasserier på sin arbetsplats förväntar man sig ju att facket ska hjälpa till.

Det här handlar om ett privat familjeföretag. Visst hjälpte Kommunal till, men inte till det bättre. Det hela slutade med att de utsatta på arbetsplatsen fick sluta. Facket bad dem att skriva avvikelserapporter, vilket man gjorde, säkert 20 stycken.

Men då började helvetet. Man blev mer och mer utfrysta. Det gick så långt att de utsatta fick uppsöka kuratorer och läkare med sina problem. Men vad gjorde facket? Ingenting.

Efter tio arbetsmiljömöten med fack och chef hände ingenting trots att problemen kvarstod. Jag tycker det är uselt att inte facket kan ställa upp bättre. Nu blev de drabbade i stället uppmanad av facket att säga upp sig. Inte en tanke på att man då blir avstängd i 45 dagar innan man får börja stämpla.

Varför är ni så rädda för konflikter? Är det inte det som ni på facket ska kunna? Tycker Kommunal att det är det bättre att folk går ut i arbetslöshet? Aldrig mer kommer de drabbade att be om hjälp därifrån.

Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel