Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brånby bygger 4-miljonersvilla

Ägaren till Gränsfors Bruk, Gabriel Brånby , och hans hustru, vill bygga en tjusig villa på 170 kvadratmeter intill Storsjöns västra strand i Högen.

Närmsta granne i norr blir SGU - huset.

Byggnadsnämnden ska nu ta ställning till strandskyddsdispens och bygglov.

Den dynamiske före detta VD:n för yxfabriken och hans Anna Charlotta Lindh Brånby är redan etablerade som fastighetsägare i i Högen söder om Bergsjö. För cirka fyra år sedan inköptes den mindre gården Bergvik 1:32.Till fastigheten hör en skogslott ner till sjön. På den marken vill de bygga nytt.

Brånbys har ännu inte bosatt sig i Högen. Fast adress är fortfarande centrala Stockholm

Bygg - och anläggningskostnaderna uppskattas till cirka fyra miljoner kronor. Bygglovsansökan, undertecknad av Anna Charlotta Lindh Brånby, anger bostadshus för permanentboende och inte fritidshus.

Villan ges en modern och öppen planlösning. I anslutning till huset byggs två trädäck mot sydost respektive sydväst. Tomten avgränsas med trästaket.

En skriftväxling har redan inletts mellan Nordanstigs stadsarkitekt Christina Englund och paret Brånby. Av den kan utläsas att kommunen tycker att huset hamnar väl nära strandlinjen.