Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråda tider på Malnbadens camping

I år kommer nio av tio svenskar att semestra i Sverige, en så kallad hemester. Det visar en sammanställning gjord av Turismens utredningsinstitut. En Hudiksvallsbo som skulle vara glad om de siffrorna stämmer är Assan Askander, nybliven ägare av Malnbadens camping.

– Det hoppas jag verkligen, säger Assan och skrattar.

Han har bara drivit campingen i en månad och kan inte göra en allt för vederhäftig jämförelse med föregående år, men säger att enligt den förre ägaren så har campingen hittills mer gäster i år än i fjol.

– Jag tycker det ser bra ut än så länge och det är klart vi har lite planer inför framtiden. Vi har en del mark som vi skulle kunna bygga ut på, men först kör jag ett år och känner av läget, säger Assan Askander.

Så fort Assan får lite tid över – han driver ju också värdshuset Glada Hudik där det är högsäsong just nu – kommer han att göra några studieresor på andra campingar för att snappa upp idéer och lösningar för framtiden. En konkret plan han redan nu har är att bygga några vinterbostäder på campingområdet.

– Ta till exempel junior-sm i skidor, då finns det inte bostäder nog åt alla. Det skulle vi kunna lösa.

Bland tallarna nere på campingen backar Niklas Hasselås in husbilen i rätt fålla. Frun Maria har hoppat ur och berättar att familjen gärna semestrar på hemmaplan. I dag är de på väg hem till Luleå efter att bland annat besökt Skara Sommarland och släktingar i Dalarna.

– En anledning till att vi stannar på hemmaplan är att vi bara har två veckors delad semester, säger Maria.

Niklas Hasselås tror inte att anledningen att folk stannar i Sverige är för att spara pengar.

– Nej, jag skulle ju kunna skylla på finanskrisen som alla andra, men det blir faktiskt inte särskilt mycket billigare att åka runt i Sverige med tanke på dagens bränslepriser.