Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra satsning i Stugsund

Sedan månader pågår ett febrilt arbete med maskiner av olika slag för att iordningställa och sanera markområdet kallat Stugsundskajen.

Ett tidskrävande och kostsamt projekt där stordelen av pengarna kommer från staten men genomförandeansvar har säkert en kommunal tjänsteman/kvinna, skulle jag tro.

Jag har från sjösidan passerat där några gånger och ser hur det växer fram någonting mycket spännande och intressant. Från att ha varit ett snårigt träskområde ser jag hur det kan bli hur bra som helst framöver med grönområden, olika typer av boenden och kanske en tennisplan, boulebana, cykelbana, ja möjligheterna till utveckling är många.

Vad som imponerar mest är att någon bestämt att bekläda kajen med stålspont, vilket inte är billigt, men möjliggör en snygg kaj med möjligheter för bryggor, ramper med mera. Infarten till Söderhamn via havet får därmed en rejäl ansiktslyftning och det behövs verkligen. Till yttermera visso profilerar vi ju oss som en kuststad i utveckling.

Här har någon verkligen tänkt till lite extra för att ha en bra start för utvecklingen av området och ta du verkligen åt dig äran av detta och planeringen av området i övrigt. Verkligen kul med något intressant och utvecklande som händer i vår kommun.

Ulf Marcusson, båtåkande imponerad åskådare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel