Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra satsat, regeringen

Jag kan bara bli glad när jag läser om de tio extra miljarder regeringen nu satsar på kommuner och landsting. Dessutom går övervägande delen till kommunerna.

Jag kan bara bli glad när jag läser om de tio extra miljarder regeringen nu satsar på kommuner och landsting. Dessutom går övervägande delen till kommunerna.

Att Tomas Östros är kritisk är ju inget nytt. Den dagen han har något positivt att säga, ja då är nog domedagen här.

Sedan var det ju Mona Sahlins jobb att vara tvärtom och tala om hur himla bra Socialdemokraterna skulle fixa till det om de bara fick vinna valet. Visserligen med kraftiga skattehöjningar och valla in föräldrar i fållan igen, men ändå.

Som jag ser det, en vanlig arbetare, så har alliansregeringen gjort mer för vanliga människor på tre år än vad Socialdemokraterna lyckats med på flera årtionden.

Man har också lyckats med arbetslinjen, trots en kraftig konjunktursvängning rakt ner i botten. Detta tack vare att man började med att spara i ladorna och när det då blev bistra tider så fanns det pengar. Visst, arbetslösheten har ökat men det är svårt att skylla regeringen för det.

Det vore en smärre katastrof om vi skulle tillåta Socialdemokraterna att fortsätta slösa bort pengarna under goda tider för att sedan kräva tillbaks allt av framför allt Medelsvensson när det blir kärva tider.

Beskedet visar att alliansen arbetat helt rätt och kan därmed ge detta positiva besked.

Kalle Khalidy (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel