Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra rutiner för brandskydd

Brandskyddet i Söderhamns kommun är bra. Det konstateras efter en granskning.

Annons

Det slås fast i en revisionsrapport som granskat hur omvårdnadsnämnden och barn- och utbildningsnämnden arbetar med brandskydd.

Enligt lagen om skydd mot olyckor ska fastighetsägare och användare av fastigheten se till att det finns utrustning och bra rutiner för hur bränder ska förebyggas. I Söderhamn finns en säkerhetspolicy som säger att varje nämnd har ansvar för brandsäkerheten inom sitt område.

I revisionsrapporten slås det fast att alla verksamheter inom skolan och omsorgen har en bra brandsäkerhet, men att det skulle kunna göras förbättringar. Till exempel föreslås kommunstyrelsen att ta fram riktlinjer för hur alla nämnder ska arbeta och se till att alla personal får likvärdig utbildning i brandsäkerhet. Det vore också bra om det blev tydligare vem som ansvarar för vad inom respektive nämnd.