Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra, Präntare

I Hans Präntares insändare får man även veta att den jättelika omstruktureringen inom vården som landstingets tjänstemän nu försöker genomföra inte ger mera än max 76 miljoner kronor.

Annons

Ännu en modig läkare som vågat ta bladet från mun, nämligen Hans Präntare. I hans insändare kan vi läsa om hur viktigt det är att en person som råkat ut för en hjärninfarkt snabbt kommer under vård för att få proppupplösande behandling.

Det allvarliga i det som nu håller på att genomföras inom vårt landsting är att man på tjänstemannanivå försöker inbilla oss boende inom Hudiksvall/Bollnäs upptagningsområden att det finns ambulanser som är så väl utrustade att man kan utföra all möjlig behandling under transporten till Gävle sjukhus.

Detta är tydligen ren lögn, enligt Hans Präntare kan inte den proppupplösande behandlingen ges i ambulansen! Varje minuts fördröjning leder till att hundratals miljoner hjärnceller dör. Hur kan man då på tjänstemannanivå påstå att vi inte alls har någon anledning att känna oro eftersom vi har fullständig ambulansvård?

I Hans Präntares insändare får man även veta att den jättelika omstruktureringen inom vården som landstingets tjänstemän nu försöker genomföra inte ger mera än max 76 miljoner kronor. Vad kan då syftet vara med denna omstrukturering, är det månne en gigantisk utbyggnad av Gävle sjukhus? Tydligen är man beredd att offra oss norrhälsingar för att Gävle sjukhus ska få växa.

Jan Engman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel