Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra kval för Wille

Wille Snell, Bergsjö, slutade på 13:e plats vid USM i Njurunda i helgen.

Wille Snell hade hoppats på en bra placering i USM:et då helgens tävling var Willes sista på ett tag. I mitten av juli kommer han att operera knäet, så han var sugen på en fin avslutning.

Och kvalet på lördagen gick bra. Knäet höll, och Wille kvalade som tvåa.

Till söndagen hade vädret slagit om och ett ihärdigt regnande hade förvandlat jordbanan till rena lervällingen och många av förarna fick bryta på grund av leran.

I första heatet fick han en dålig start, men körde bra i de två första kurvorna och körde upp sig till tredje plats. Dessvärre körde han ihop med en annan förare, tappade lite där och slutade femma i första heatet.

I andra heatet kom Wille iväg bra. Han var tvåa i starten, och sedan ledaren vurpat var han ett tag uppe i ledning innan han själv vurpade.

Vurpan innebar att han halkade ner till sjätte plats, men när han sen körde omkull igen och slog i sitt onda ben, var han tvungen att bryta och slutade på 13:e plats i tävlingen.