Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra körningar av Söderhamnsåkare

Fina resultat av Söderhamns motocross- och folkraceåkare i helgen. Segrar för motocrossåkarna Nisse Kjelström och Eric Englund och folkraceåkaren Robin Johansson.

Annons

Segrar för Nisse Kjellström och Eric Englund – andraplats för Alvin Östlund. Söderhamnsåkarna fortsätter hålla gasvajrarna sträckta på motocrossbanorna.

Årets fjärde deltävling i Coor MX-cup, klassen 85 U, avgjordes i söndags i Bollnäs. Carl Bengtsson, Mora, vann A-finalen. Följde närmast över mållinjen gjorde Alvin Östlund, som därmed behåller ledningen i det totala sammandraget.

I inbjudningsklassen MX 2 U gällde Nisse Kjellström som favorit. Han vann det första heatet före Dala-Faluns Axel Jansson och hemmaåkaren Joel Larsson.

Nisse tog sedan starten i heat 2 men vurpade. Efter att därefter ha kört upp sig till andra plats kunde han trots allt glädja sig åt sammanlagd triumf – före Larsson som vann epilogen.

Eric Englund var sin vana trogen överlägsen i 65 kubik Guldhjälm. Målflaggan fick vila i 38 sekunder efter det att Eric fullbordat sina sju varv.

Två andra söderhamnare som körde i helgen var Robin Johansson och Marie Johansson. Den förre vann juniorklassens A-final när det kördes folkrace i två dagar på Kåtmyrabanan i Ljusdal den gångna helgen.

I damklassen vann Marie Johansson B-finalen och slutade därefter femma i A-finalen.

KURT ELIASSON