Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra form i Bocken

Som vanligt var det full fart vid borden då Hälsingebocken spelades i Söderhamn.
Som vanligt levererade också hemmaspelarna – från de yngsta, via motionsklasserna till yppersta eliten.

Tjejer, killar, elitherrar och några som gränsar till gubbar. Hemmaklubben Söderhamns UIF hade en bra helg i den 46:e upplagan av Hälsingebocken och plockade priser på flera fronter i konkurrens med runt 250 spelare från ett 60-tal klubbar.

Som väntat blev den hetaste klassen, herrar elit, en duell mellan Söderhamns UIF:s a-herrar och Spårvägens titelförsvarare He Hajin. Den senare fick se sig stoppad av Hampus Nordberg i en välspelad semifinal, i den andra spelade Sun Jian bort Johan Sondell. Nordberg var sedan nära en skräll då han pressade suifettan till skiljeset och väl där jobbade sig till 10–9 och matchboll. Då mulnade det för Nordberg när Sun reste sig och vann med 12–10.

En bit längre ner i prislistan hittas veteranen Patrik Sköld som sprattlade till och tog sig till åttondelsfinal där han pressade Mats Sandell, Spårvägens BTK, till en femsetsmatch.

Facit i herrar elit: flera bra besked inför måndagens semifinal mot Halmstad BTK.

– Det är den matchen man går och laddar för, det här var en bra uppvärmning, Spelmässigt känns det bra nu, säger Hampus Nordberg efter silverinsatsen.

44-årige Skölds framfart i elitklassen var ingen slump. Han fortsatte att spela bra i klass 2 där ingen kunde hota suifaren. Även i klass 3 blev det hemmaseger, då genom Mattias Guander.

Så ett raskt hopp genom åldersklasserna, ner till pojkar 10 där Adam Blomquist vann och Anton Hjorth kom trea. Den senare placeringen knep även Christina Olsson i F12. Fler bronsplatser: Linnéa Jansson i DJ20, Anders Hjorth klass 4, Adam Blomquist P11, Carl Sundqvist P14 och Johan Sondell i herrar elit.

I damernas elitklass var Spårvägens Jie Sun bäst.