Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra femton år i Söderhamn

Vad jag kanske saknar är väl ett större kulturellt utbud, men det saknas ju inte helt... skriver Stefan Brandt med anledning av Söderhamns placering i trivselenkät.

Annons

Apropå enkäten där 191 kommuner, bland andra Söderhamn, och ett antal söderhamnare fick frågan om man ville rekommendera folk att flytta hit till vår vackra skärgårdsstad. Resultatet blev sorgligt nog att vi hamnade på sista plats. Svenskfödda medborgare var mest negativa, medan alla intervjuade invandrare ansåg att Söderhamn var ett förnämligt alternativ.

Jag flyttade hit från Stockholm för femton år sedan, ett val jag definitivt inte ångrar. I staden – ja, jag vet att det är en kommun, men för mig är det staden – finns så mycket attraktivt att ta del av: naturen, skärgården, en vacker teater, Ferdinand med jazzklubben, ett mycket välskött bibliotek, Rådhuskondis med orörd 50-talsinredning. Vi har även en förnämlig lokalradio, Radio Söderhamn, trots att staden är så liten.

Vad jag kanske saknar är väl ett större kulturellt utbud, men det saknas ju inte helt...

Stefan Brandt

söderhamnsmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel