Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra boende till rimliga kostnader

Det är viktigt att bo bra till vettig kostnader.

Annons

När man blir äldre kan det handla om närheten till livsmedelsbutiker, vårdcentraler, apotek, grönområden och kollektivtrafik, men också att bostaden är anpassad efter en begränsad rörlighet. Det är också viktigt att bo så att man kan delta i samhället, ha ett rikt socialt liv och meningsfulla aktiviteter.

De flesta av oss äldre bor kvar i eget boende, men när kraften tryter måste det finnas möjlighet att flytta till ett trygghets- eller seniorboende med matsal, gemensamhetslokaler och annan service.

Hudiksvallsbostäder bygger nya lägenheter i gamla hus till en månadskostnad på över tio tusen kronor för en tvårummare. Medelinkomsten för en PRO-medlem är 13 800 kronor före skatt. Det finns alltså ingen möjlighet för flertalet pensionärer att få ett nytt och fräscht boende med sådana priser.

PRO vill att det byggs fler hyresrätter till rimliga priser i centrala lägen. Ansvaret för detta ligger på politikerna.

Närmare två miljoner pensionärer – 26 procent av väljarkåren – röstar den 14 september i år.

Den 14 mars är det ett halvår kvar till valet. PRO vill ha ett klart besked av politikerna om hur det blir med äldres boende NU!

Styrelsen

PRO Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel