Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bra bevisning i överfallsutredning"

Något motiv till överfallet i Blomkransen i helgen har inte kommit fram i polisens utredning.

De misstänkta var alkoholpåverkade och offren befann sig på fel plats vid fel tillfälle, tror polisen.

Annons

Utredningen efter lördagskvällens överfall på ett par i Blomkransen, där en ingripande väktare blev slagen i huvudet med ett tillhygge, fortsatte under onsdagen.

Väktaren höll sig på avstånd medan han iakttog vad som hände, samtidigt som han var i telefonkontakt med polisen. När gärningsmännen vände sig om fick de syn på honom och den ene av männen slog honom i huvudet med vad som beskrivs som ett brännbollsträ.

Fyra minuter tog det för polispatrullen att vara på plats efter att larmet hade ringts in. Vid det laget hade männen redan försvunnit, då de blev skrämda av att väktaren försvarade sig mot dem.

– Han har gjort precis som man ska göra. Imponerande med människor som har sådant civilkurage, säger Rickard Eriksson, polisens utredare.

Två män har anhållits, en 24-åring från Bollnäs och en 23-åring från Arbrå. Båda har dömts för brott förut och 23-åringen är medlem i Formidos, en undergrupp till den kriminella organisationen Bandidos.

23-åringen, som under tisdagen inte alls ville uttala sig, har nu gjort vissa medgivanden. Han var på platsen men har inte gjort sig skyldig till grov misshandel, menar han. Samma inställning har 24-åringen, som kommer att förhöras igen först under torsdagen.

– Det har rullat på riktigt bra i utredningen. Jag tycker att bevisningen ser bra ut och det känns hoppfullt, säger Rickard Eriksson.

Något motiv till överfallet har inte kommit fram och polisen bedömer att männens alkoholberusning spelade en roll. Paret befann sig på fel plats vid fel tillfälle och polisen trodde tidigt att det handlar om helt oprovocerat våld.

– Den uppfattningen har bara styrkts. Det gör det ännu mer allvarligt, säger Rickard Eriksson.