Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra betyg för Hudiksvalls sjukhus

AT-tjänstgöringen på Hudiksvalls sjukhus rankas på 14 plats i Sverige. Bäst var läkarpraktiken på medicinkliniken och inom allmänmedicin.

Annons

Sveriges yngre läkares förening (Sylf) har låtit sina AT-läkare betygsätta Sveriges sjukhus. De har bedömt hur sjukhusen fungerat som praktiksjukhus. Hudiksvalls sjukhus kom på 14 plats, av de 52 bedömda sjukhusen. Förra året hamnade Hudiksvalls sjukhus på 10 plats.

Gävle sjukhus kom på 35 plats och Sundsvalls sjukhus på 27 plats. De unga AT-läkarna var mest nöjda med utbildningen på medicinkliniken på Hudiksvalls sjukhus och med den allmänmedicinska utbildningen i primärvården. Om bara dessa två delar skulle bedömas så hade Hudiksvall hamnat på 4-5 plats i Sverige. Kirurgpraktiken och psykiatripraktiken drog ner resultatet till 10 plats.

Alla läkare som gjorde sin AT-tjänstgöring i Hudiksvall rekommenderade sjukhuset som en bra praktikplats för kommande AT-läkare.