Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boverket sågar Edeplanen

Boverket sågar Ljusdals kommuns planer på virkesterminal i Ede, Järvsö. Inför ett avgörande i regeringen hävdas att bristerna är så allvarliga att detaljplanen över området inte bör förverkligas

– Regeringen behöver inte besluta som Boverket anser. Men det är ändå en expertmyndighet i detta sammanhang, säger Magnus Moreau, departementssekreterare på miljödepartementet, som tror att det blir svårt för regeringen att hinna avgöra den överklagade planfrågan före semesterperioden.

Det är för att få bort virkesomlastningen till järnvägstransporter från centrala Ljusdal som detaljplanen för Ede antagits av kommunfullmäktige.

Boverket har nyligen lämnat sitt yttrande och ger underkänt till kommunens arbete med planen. Den allvarligaste invändningen har Boverket mot att påverkan på Natura 2000-området på den aktuella platsen inte är utredd.