Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottleopener om segern på SM i Ung företagsamhet: "Det känns stort"

Bottleopener UF från Ljusdal vann kategorin Årets hantverk på SM i Ung företagsamhet under tisdagskvällen.

På måndagen och tisdagen var det dags för SM i Ung företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Där hade UF-företag från hela landet samlats för att visa upp sina varor eller tjänster och för att tävla om olika priser.

Läs mer: SM i ung företagsamhet avgörs nu – flera hälsingeföretag med

Ett företag som fanns med på mässan var Bottleopener UF från Slottegymnasiet i Ljusdal. Företaget tillverkar kapsylöppnare i form av fiskedrag och drivs av eleverna Olina Öhrn och Johan Persson.

På tisdagskvällen blev företaget utsett till Årets hantverk och fick ta emot prischecken på 5000 kronor under en galamiddag.

Läs mer: Bottleopener UF har utsetts till årets hantverk på SM i Ung företagsamhet

– Det känns jätteroligt att få ta emot priset. Det var riktigt svår konkurrens så det känns stort att vi vann, säger Olina Öhrn.

Både hon och Johan Persson tar studenten i år, men de har tidigare berättat att det finns planer på att driva företaget vidare.

Det är inte första gången som Bottleopener UF prisas. På den regionala UF-mässan i Sandviken tidigare i år tog företaget hem priser i hela sex kategorier, bland annat titlarna Årets UF-företag, Årets vara och Årets monter.

Se mer: Se UF-vinnarna dagen efter prisregnet: "Fortfarande inte fattat"

Läs även: Osannolikt prisregn över Ljusdalselever på UF-mässa: "Det är en omöjlighet"

Även Bandyleken UF och Hälsingegårdars UF från Voxnadalens gymnasium i Edsbyn och Sock it Up UF, Tomteverkstan UF och Girl Power UF från Staffangymnasiet i Söderhamn fanns representerade på SM i Ung Företagsamhet.