Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottleopener från Slottegymnasiet har utsetts till årets UF-företag

Ljusdalselever tog hem första priset i Årets UF-företag i Gävleborgs län.

Johan Persson och Olina Öhrn från Slottegymnasiet i Ljusdal har med sitt företag Bottleopener utsetts till årets UF-företag i Gävleborgs län. Det stod klart för några minuter sedan när vinnarna avslöjades på den stora UF-mässan på Göransson arena i Sandviken.

– Vi ska göra handgjorda fiskeinspirerade flasköppnare. Jag har tidigare haft det som hobby, så vi har bestämt oss för att utveckla det, berättade Johan Persson när vi intervjuade honom i höstas.

– Johan ska producera och jag kommer främst att sköta marknadsföringen och ekonomin. Vi har redan sålt vår produkt till två företag, berättar Olina Öhrn.

Att de tagit hem första priset innebär, utöver prischecken och äran, att de nu får gå vidare till SM i ungt företagarskap.

På andra plats kom uf-företaget Sock it up från Stannangymnasiet, och trea blev Marrakesh interiör, från Bessemerskolan i Sandviken.