Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsbolagets VD lämnar rekordvinst efter sig

Richard Brännström gjorde en grandios sorti som vd i Nordanstigs Bostäder.

När han vinkade adjö från kontoret på Strömsbruksvägen i Harmånger sista augusti hade han just lämnat ifrån sig ett halvårsbokslut med 2,6 miljoner kr i vinst

Det kommunala bostadsbolaget visar upp en resultaträkning där siffrorna i sista kolumnen minst sagt förbluffar ägaren Nordanstigs kommun.

Vinsten femdubblades under första halvåret 2011 jämfört med samma sexmånadersperiod 2010. Ifjol stannade överskottet på mer blygsamma halvmiljonen efter finansiella poster av typen ränteintäkter och räntekostnader.

Av det ekonomiskt framgångsrika förta halvåret vågar Richard Brännström dra till med en prognos som pekar mot en rekordvinst när bokslutet för hela 2011 ska summeras. Den väntas ligga i häradet fyra till fem miljoner kronor skriver den just avgångne vd:n.

Den goda resultatutvecklingen första halvåret vilar tungt på ökade hyresintäkter, 36,4 miljoner kr jämfört med fjolårets 33,6 miljoner kr.

En extraordinärt hög snöröjningsnota vintern 2011 parerades med neddragningar i underhållet och minskade energikostnader.

Investeringarna var blygsamma under perioden