Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borvall bryter med Kungälv

David Borvall kan inte enas med Kungälv om nytt kontrakt.

Därför bryter nu målvakten, som är fostrad i Bollnäs, med klubben.

– Jag är sugen på att spela bandy i ett lag med god framtidsutsikt, säger 24-åringen.

Bandypuls kan avslöja att David Borvall har brutit sitt avtal med IFK Kungälv. Kontraktet sades upp i april och sedan dess har nya förhandlingar pågått. Nu står det dock klart att målvakten lämnar Göteborgsklubben.

– Ville från en början ha tid att fundera över framtiden och när det sedan kom till den ekonomiska delen kunde vi inte enas. Jag blev erbjuden ett treårskontrakt av Kungälv, säger David Borvall.

Att David Borvall erbjöds ett treårsavtal är ett kvitto på att Kungälv varit tillfreds med hans prestationer under sin första och enda säsong i klubben. Därför tycker han att det är tråkigt att parterna inte kunnat enas.

– Jag gillar verkligen IFK Kungälv som förening. Det är en härlig bandyanda i föreningen och jag har väldigt många goda vänner i laget. Det är beklagligt att det blivit så här, säger David Borvall.

24-åringen från Bollnäs står nu inför en oviss framtid. Klart är att han gärna fortsätter spela bandy.

– Jag är sugen att spela bandy i ett lag med god framtidsutsikt och som har bra träningsförhållanden i en hall. Jag har under en längre tid varit sugen på att vinna något, säger David Borvall.

– Som vi alla känner till så är det 14 målvaktsplatser i elitserien och det ser en aning tight ut just nu. Det är några saker som ska stämma innan man tackar ja till något, fortsätter han.

Det kan också vara så att David Borvall lägger skridskorna på hyllan för att satsa på den civila karriären om inte ett lockande bud dyker upp.

– Jag har en bra tillvaro utanför bandyn. Det känns lite vemodigt, men det kommer alltid goda saker med förändringar har jag lärt mig genom åren.