Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortkastade pengar och tid

Hur jag har fått reda på kunskapsresan behöver inte komma från någon politiker, Yoomi Renström (28/3). Det är många i Ovanåker som har åsikter om hur ni sköter kommunen.

Argumenten angående de olägenheter en vindkraftpark skulle orsaka handlar om skador på fåglar och djur och att befolkningen drabbas av ljudet från verken. Det är bara nys. Jag har själv sett vindkraftverk på nära håll. Det första var i Maglarp på Österlen i Skåne. Det är Sveriges minsta verk, lite över 60 meter. Där gick korna lugnt och betade och tog ingen notis om ljudet. De verken står långt från bebyggelse och kan knappast störa människor eller djur oavsett var de byggs.

Inte heller behöver man åka långa sträckor för att lyssna på vad folk i allmänhet tycker. Det finns och kommer alltid att finnas motståndare, som tror en del men som inte har tagit del av fakta. Sen finns det en del som är motståndare bara för sin egen vinnings skull.

En annan sak, tänk vad man kan få reda på mycket genom sin dator. I den finns det information av högt utbildade människor som kan området, så att bege sig långväga hemifrån är enbart bortkastade pengar och tid

Lars B Johansson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel